Navigácia

Počet návštev: 2202262
  • Informácia o prevádzke školského autobusu

    Informácia o prevádzke školského autobusu

    V dňoch

      16.4.2024

      23.4.2024

      25.4.2024

    bude školský autobus mimo prevádzky. 

  • Rodičovské združenie 3.4.2024

    Rodičovské združenie 3.4.2024

    Vážení rodičia žiakov ZŠ v Cíferi. Dňa 3.4.2024 (streda) sa uskutoční triedne rodičovské združenie v kmeňových triedach ZŠ.

    pre triedy prvého stupňa   (1. až 4. ročník)    o  16:30              
    pre triedy druhého stupňa (5. až 9. ročník)    o  17:00

    V čase od 16:30 do 18:30 budú rodičom k dispozícii netriedni učitelia, členovia školského podporného tímu - školský psychológ a  pedagogickí asistenti.

  • Veľká noc

    Veľká noc
  • Marec - mesiac úcty k starším

    Dňa 27.3. 2024 sme boli zo školského parlamentu spolu s pani učiteľkou Lalíkovou potešiť seniorov. Účelom našej návštevy bolo odovzdať seniorom dary, ktoré vytvorili žiaci našej školy. Týmto skutkom sme si chceli pripomenúť našu úctu k starším, a takisto sme ich chceli potešiť a pripomenúť , že starších si treba vážiť. Dúfame, že sme im týmto gestom vyčarili úsmev na tvári a dojali ich. 😊Váš školský parlament!

  • Pozorovanie a počúvanie vtákov 27.3.2024 o 17:00 hod

    Pozorovanie a počúvanie vtákov 27.3.2024 o 17:00 hod
  • Deň učiteľov

    Deň učiteľov

    “Jeden deň s dobrým učiteľom je viac ako tisíc dní usilovného samoštúdia” J.A.Komenský 

    Všetkým pedagogickým zamestnancom v tento deň prajeme veľa síl a nadšenia pri výkone svojho povolania. 

     Vedenie ZŠ v Cíferi

  • Okresné kolo chemickej olympiády - 1. miesto

    Okresné kolo chemickej olympiády - 1. miesto

    Dňa 14. marca 2024 sa v Strednej zdravotníckej škole v Trnave konalo okresné kolo chemickej olympiády. Našu školu výborne reprezentoval žiak deviateho ročníka Filip Flek. V teoretickej aj praktickej časti ukázal svoje vedomosti a schopnosti. Najlepšie si poradil s úlohami zameranými na zlúčeniny vápnika a kremíka. Veríme, že bude úspešný aj v krajskom kole, do ktorého postúpil. Gratulujeme.

  • Biblická olympiáda dekanátne kolo v Trnave. 3. miesto

    Biblická olympiáda dekanátne kolo v Trnave. 3. miesto

    Ministerstvo školstva a Konferencia biskupov Slovenska každoročne vyhlasujú súťaž Biblická olympiáda. Cieľ olympiády je výchova k hodnotám a medziľudským vzťahom na základe spoznávania biblických postáv a udalostí. Tento rok boli vybrané knihy Svätého písma SZ - Genezis 12 – 36, Daniel 1 – 6; 13 NZ - Evanjelium podľa Jána ŽALM - Žalm 27 V rámci dekanátneho kola v Trnave sa naši žiaci umiestnili na 3. mieste. Žiakom deviateho ročníka, ďakujeme za poctivú prípravu a výbornú reprezentáciu našej školy

  • Divadelno-výchovné predstavenie Nedaj sa! Hovor o tom.

    Divadelno-výchovné predstavenie Nedaj sa! Hovor o tom.

    Dňa 19.3.2024 sa žiaci 1. a 2. stupňa zúčastnili divadelno-výchovného predstavenia s názvom Nedaj sa! Hovor o tom.

    Témou bola problematika šikanovania, ktorú herci stvárnili prostredníctvom štyroch scénok, ktoré poukazovali na rasové predsudky, sociálnu nerovnosť, vysmievanie a fyzický útok.Zaujímavým spestrením boli aj videoukážky príslušníka policajného zboru, psychológa a známych youtuberov, ktorí sa v živote taktiež stretli so šikanou. Žiakov vyzvali k tomu, aby sa „nedali“ a hovorili o tejto veľmi závažnej a aktuálnej problematike.

    Projekt sa realizuje pod záštitou Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky v spolupráci s policajným zborom a jeho autormi sú odborníci spolu s Centrom poradenstva a prevencie.

    Na záver predstavenia škola získala certifikát s dôležitými kontaktmi.

    V prípade, že sa Vás táto téma priamo dotkla, nedajte sa a hovorte o tom. Pri riešení šikany a kyberšikany je Vám k dispozícii školský psychológ, na ktorého sa môžete obrátiť.

  • Upozornenie

    Upozornenie

    Upozorňujeme Vás, že z bezpečnostných dôvodov je zákaz pohybu na kolobežke  a bicykli v areáli školy!

  • 21.-22. MAREC – DEŇ VODY a LESOV

    21.-22. MAREC – DEŇ VODY a LESOV

    Milé žiačky a milí žiaci,

    22. marca si na celom svete opäť pripomíname deň vody. Okrem toho, sa 21. marca slávi Medzinárodný deň lesov a ich dôležitosť si pripomíname počas celého apríla – mesiaca lesov.

    Téma tohtoročného dňa vody je VODA PRE MIER. Je nutné podotknúť, že takmer 2 miliardy ľudí na svete nemá prístup k pitnej vode a 46% svetovej populácie nedisponuje adekvátnym systémom čistenia vody. (https://www.npr.org/2023/03/22/1165464857/billions-of-people-lack-access-to-clean-drinking-water-u-n-report-finds).

    Práve Deň vody nám má pripomínať jej dôležitosť, nutnosť šetrenia s vodou a vnímania jej nevyčísliteľnej hodnoty. Počas Dňa vody na našej škole budeme žiakom pripomínať dôležitosť tejto kvapaliny a prostredníctvom rôznych aktivít šíriť povedomie o jej nenahraditeľnosti.

    Slovenské lesy pozná každý z nás a práve tieto sú v našich podmienkach jedným z najlepších protipovodňovým zábranám. Práve odlesňovanie má za následok zvýšené riziko záplav a zhoršovanie kvality ovzdušia. Nehovoriac o blahodarnom účinku prechádzky v lese na duševnú pohodu. Globálne otepľovanie, požiare a najmä odlesňovanie má za dôsledok prudký úbytok lesov aj pralesov, ktoré fungujú ako zemské pľúca. Lesy na planéte filtrujú jedovaté plyny, zadržiavajú vodu a okrem iného aj výrazne znižujú teplotu v ich okolí.

    Aktivity budú prebiehať počas celého týždňa (18.-22.3.)

     

    NULTÝ ROČNÍK MODREJ KVAPKY

    V utorok, 19. marca 2024, sa čo najväčšie množstvo žiakov a zamestnancov školy zhromaždí na ploche pred školou v modrom oblečení. Spoločne, bez pomoci učiteľov, vytvoria tvar kvapky a odfotíme sa. Táto aktivita má za následok spoločnú kooperáciu žiakov a ich zpojenie sa bude jednou z prvých aktivít, do ktorých sa zapoja rovnakým spôsobom všetky triedy a žiaci naprieč ročníkmi. Spočítame sa a každý rok sa budeme snažiť zvýšiť percento zapojených žiakov aj učiteľov (nie je dôležitý počet, ale percento zapojených).  Aj takýmto spôsobom si pripomenieme dôležitosť spolupráce a vody.

     

    Filip Buček, koordinátor environmentálnej výchovy

  • ZAČALA VÝSTAVBA NOVÝCH PRIESTOROV ZŠ

    ZAČALA VÝSTAVBA NOVÝCH PRIESTOROV ZŠ

    ZŠ v Cíferi: „Našou snahou je vytvoriť ideálne podmienky v modernom prostredí“.

     

    Po viacročnej fáze plánovania a zabezpečovania príprav rozšírenia kapacity ZŠ zriaďovateľom a vedením školy, sme sa v našej škole prepracovali k začiatku samotných stavebných prác. Po období vyhotovovania dokumentácií, súvisiacej administratívy, realizovania podmienok potrebných k zabezpečeniu financovania prostredníctvom výziev a mnohých nadväzujúcich úkonov a činností, sa konečne objavili v areáli našej základnej školy stavebné stroje.

    Nasledujúce 2 roky realizácie stavebných prác budú v znamení mierneho „diskomfortu“, v podobe bezpečnostných pravidiel obmedzeného pohybu, či zvýšeného hluku zo staveniska.

    Výsledný produkt našej snahy bude rozhodne stáť za vynaloženú námahu. Zjednodušený nákres vizualizuje areál ZŠ v Cíferi o cca. 2 roky. Súčasťou nových prevádzkových priestorov bude:

    • Nová prístavba ZŠ (10 kmeňových tried a jedáleň).
    • Nový vstup do ZŠ (priestor informátorov a šatne pre žiakov).
    • Atletický ovál (bežecký ovál, ihriská pre loptové hry, skok do diaľky, stolný tenis).

    Vzhľadom na uzatvorenie školského multifunkčného ihriska (nahradí ho nový atletický ovál), bude žiakom k dispozícii len areál pred ZŠ. Priestor malého detského ihriska pred školou bol zrekonštruovaný, úpravou sa podarilo vytvoriť plochu vhodnú pre poobedný exteriérový pobyt žiakov ŠKD. Zároveň uvedený priestor poslúži žiakom školy na pobyt v exteriéri počas veľkej prestávky (pri priaznivých klimatických podmienkach) i ako alternatívna exteriérová plocha pre vyučovanie telesnej výchovy.

    UVEDENÝ PRIESTOR JE VYHRADENÝ LEN PRE ŽIAKOV ZŠ ZA PRÍTOMNOSTI PEDAGÓGA ZŠ.

     

    ! UPOZORNENIE !:

    Upozorňujeme žiakov ZŠ a rodičov, že vstup do zadnej časti areálu ZŠ je zakázaný (miesto 1. fázy realizácie stavebných prác – celý školský dvor za budovou ZŠ a športovou halou). Presun žiakov ZŠ do malej telocvične môže prebiehať len za prítomnosti pedagóga ZŠ. Presun prebieha organizovane po chodníku pred areálom ZŠ.

     

    Ďakujeme Vám za trpezlivosť a dodržiavanie bezpečnostných pokynov.

  • Zápis žiakov do I.ročníka školského roka 2024/25

    Zápis žiakov do I.ročníka školského roka 2024/25

    Zápis prvákov na plnenie povinnej školskej dochádzky na školský rok 2024/2025 sa uskutoční  
    9. apríla a 10. apríla 2024
      v ZŠ v Cíferi za účasti dieťaťa a jeho zákonných zástupcov.

    Zákonní zástupcovia sú povinní prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky, ktorá začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Zápísať je teda potrebné dieťa, ktoré do 31. 8. 2024 dovŕši šiesty rok veku a dieťa, ktorému bol odložený začiatok povinnej školskej dochádzky. 

    Zápisu sa teda zúčastňujú aj detiktoré v predchádzajúcom školskom roku pokračovali v plnení povinného predprimárneho vzdelávania.

    Overenie údajov poskytnutých zákonnými zástupcami sa uskutoční priamo v deň zápisu. Na overenie údajov predložia obaja zákonní zástupcovia občianske preukazy (účasť oboch zákonných zástupcov je nutná). Ďalej predložia rodný list dieťaťa, vytlačenú a podpísanú prihlášku obidvoma rodičmi. 

    Prihláška tu ....

    Návod na rezerváciu termínu

    V prípade ak Vaše dieťa bude mať odloženú školskú  docházku, resp. bude pokračovať v  plnenení povinného predprimárneho vzdelávania, je potrebné priniesť kópiu rozhodnutia. 

    Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami, doložte taktiež vyjadrenie príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie do dátumu zápisu na našu ZŠ.

    O prijatí dieťaťa do základnej školy rozhodne jej riaditeľ do 15. júna 2024. 

  • "Nedaj sa, hovor o tom!" predstavenie 19.3.2024

    "Nedaj sa, hovor o tom!" predstavenie 19.3.2024

    Dňa 19.3.2024 sa uskutoční v DK Cífer predstaveniie "Nedaj sa, hovor o tom!" s témou prevencie šikanovania.Predstavenia sú realizované občianským združením D&D Art. Získali záštitu od Ministerstva školstva, vedy a výskumu SR. Obsah predstavení konzultovali a vytvárali so psychológmi a odborníkmi z CPP. Projekt je zverejnení v Sprievodcovi školským rokom vydávaného Ministerstvom školstva.

    Bližšie informácie tu: https://www.nedajsa.sk/

    I. stupeň 8:00 - 8:45

    II. stupeň 9:00 - 9:45

    Na predstavenie ide so žiakmi triedny učiteľ. Cena predstavenia na žiaka je 3,50 €. 

  • 20.3. 2024 riaditeľské voľno pre žiakov 5.- 8. ročníka

    20.3. 2024 riaditeľské voľno pre žiakov 5.- 8. ročníka

    Z dôvodu organizačného zabezpečenia Testovania žiakov 9. ročníka T9, ktoré sa uskutoční 20.3.2024 t.j. streda, budú mať žiaci 5. až 8. ročníka riaditeľské voľno. Z obeda budú žiaci automaticky odhlásení. 

  • Testovanie žiakov 9.ročníka - 20.marec (streda) 2024

    Testovanie žiakov 9.ročníka -  20.marec (streda) 2024

    Celoslovenské testovanie žiakov 9. ročníka základných škôl 
    pod názvom Testovanie 9-2024 
    sa na našej škole uskutoční:

     20. marca 2024 (streda)  

    z predmetov matematika a slovenský jazyk a literatúra. 

     

    Náhradný termín testovania sa uskutoční 4. apríla 2024 (streda). 

     

    Harmonogram testovania T9-2024: Harmonogram T9 2024

    Základné informácie o T9-2024: Zakladné informácie T9 2024

    Spôsob zapisovania odpovedí do odpoveďových hárkov T9-2024:

     Spôsob zapisovania odpovedí do OHSpôsob zapisovania odpovedí do OH2   

    Špecifikácia testu z MAT: T9 2024 špecifikaciá testov MAT

    Špecifikácia testu zo SJL:  T9 2024 špecifikacia testov SJL

    Vzorový test z matematiky: VZOR test MAT

    Vzorový test zo slovenského jazyka a literatúry: VZOR test SJ

    Vzorový odpoveďový hárok z matematiky: OH MAT

    Vzorový odpoveďový hárok zo slovenského jazyka a literatúry: OH SJL

    Prehľad vzťahov a jednotiek z MAT: Prehľad...

     

    Bližšie informácie:    Link tu ....

  • Obmedzenia z dôvodu výstavby v ZŠ v Cíferi

    Obmedzenia z dôvodu výstavby v ZŠ v Cíferi

    Z dôvodu začiatku výstavby nových priestorov ZŠ, je multifunkčné ihrisko mimo prevádzky. Od dnešného dňa (29.2.2024) platí  zákaz vstupu osôb na multifunkčné ihrisko s výnimkou zamestnancov školy. 

    Vstup žiakov do priestorov malej telocvične je možný len v sprievode pedagogického zamestnanca. 

    O ďalších usmerneniach (v súvislosti s výstavbou)  Vás budeme priebežne informovať.

     

  • Podporte 2% dane pre ZRPŠ pri ZŠ v Cíferi

    Podporte  2% dane pre  ZRPŠ pri ZŠ v Cíferi

    Vážení rodičia žiakov a priatelia ZŠ v Cíferi.

    Dovoľte, aby som Vás touto cestou požiadal o príspevok - formou darovania 2% z Vašej dane - pre účely ZRPŠ pri ZŠ v Cíferi. Tak, ako každý rok, môžete touto cestou prispieť k financovaniu rôznych aktivít ZRPŠ, ktoré našej škole pomáhajú obohatiť výchovno-vzdelávací proces žiakov.

    Tento rok, výnimočne, sú pre uvedené účely k dispozícii tlačivá s názvom organizácie OZ GOCNOG. Ide o transparentnú spoluprácu / výpomoc OZ Gocnog (dôvody názvu na tlačivách organizácie uviedlo vo svojej správe ZRPŠ).

    Všetky financie z Vašich príspevkov budú preukázateľne a v plnej výške pripísané na účet ZRPŠ.

     

    Ďakujem.

    PaedDr. Pavol Sagan, riaditeľ ZŠ v Cíferi  

     

    Link na e-dokument darovania 2% dane: Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-editovatelne_vyplnene.pdf

     

  • 2% dane pre ZRPŠ

    2% dane pre ZRPŠ

    Vážení rodičia,

    Chceme vám touto cestou oznámiť, že kvôli neočakávaným komplikáciám s doručením informácie o zaplatení správneho poplatku redakcii Obchodného vestníka, sa nám, bohužiaľ, nepodarilo zverejniť špecifikáciu použitia prijatého podielu do stanoveného termínu 31. mája 2023. Tento termín bol kľúčový pre možnosť vyberania príspevkov vo výške 2% z dane, ktoré by mohli prispieť k podpore našej školy.

    Dôsledkom tohto nedorozumenia je, že Združenie rodičov a priateľov školy pri ZŠ v Cíferi nemôže v tomto roku využiť možnosť zbierať príspevky vo výške 2% z dane. Je nám veľmi ľúto, že tento stav nastal a chápeme, akú nepríjemnosť to pre vás môže spôsobiť.

    Snažili sme sa nájsť alternatívne riešenie, aby sme minimalizovali negatívne dôsledky tejto situácie. S radosťou oznamujeme, že spriaznené Občianske združenie GOCNOG nám ponúklo možnosť využiť ich združenie a tým zachrániť príspevky rodičov vo forme 2% dane. Občianske združenie GOCNOG sa zaviazalo, že všetky prostriedky vybrané našimi rodičmi budú použité pre potreby ZŠ Cífer ako to bývalo štandardom Združenia rodičov a priateľov školy pri ZŠ v Cíferi, za čo veľmi ďakujeme.

    Ešte raz sa ospravedlňujeme za túto nepríjemnú situáciu a sme vďační za vašu trpezlivosť a porozumenie. Ak máte akékoľvek otázky alebo ďalšie obavy, neváhajte nás kontaktovať. Vaša podpora je pre nás veľmi dôležitá a sme vďační za vašu solidaritu v týchto časoch.

    S úctou,

    Združenie rodičov a priateľov školy pri ZŠ Cífer

     

    Link na e-dokument darovania 2% dane: Vyhlasenie-o-poukazani-podielu-zaplatenej-dane-editovatelne_vyplnene.pdf

  • Nové krúžky v 2.polroku

    Milí žiaci, dávame Vám do pozornosti otvorenie nových krúžkov v 2.polroku. Všetky potrebné informácie nájdete na priložených plagátikoch, prípadne na sekretariáte školy. 

strana:

Fotogaléria